Tänään oli Sintulla ja minulla pitkästä pitkästä aikaa ohjelmassa ohjatut tokotreenit täällä Raahessa. Paikkana oli Seminaarin kenttä, jonne päästiin tällä kertaa mukavasti autolla kun Kata on vielä maisemissa täällä.

Alkuun otettiin koirat perusasentoon sivulle ja katsottiin miten sujuu luoksepäästävyys. Sinttu oli oikein mallikkaasti. Se istui sivulla paikoillaan eikä väistänyt tai intoillut yhtään. Seuraavaksi treenailtiin seuraamista. Sinttu oli tänään aika "perästä vedettävää" mallia. Paitsi aina kun minä muistin katsoa eteenpäin (enkä taas koiraan) ja ennen lähtöä innostaa Sinttua narupallon kanssa, seuraaminen sujui tytöllä paljon paremmin. Se oli innokkaampi ja katsekontakti oli parempi, mutta jos taas tuijotin Sinttua, se alkoi heti jätättää. Millonkahan minä opin kattoo eteen enkä sitä koiraa...!

Tässä pari kuvaa seuraamisesta:

Keskity, keskity....katse eteen, ei koiraan...

Sitten Katri pyysi meitä Sintun kans näyttämään liikkeestä seisomaan- liikkeen muille malliksi ja Katri käskytti meitä. Olin hiukka "kauhuissani", kun kyllähän Sinttu sen osaa, mutta sillä hetkellä alko tuntumaan et ehkä se ei nyt osaakkaa...voisko joku muu tehä sen liikkeen meidän puolesta?? No, hyvinhän se sitten meni ja hyvä kokemus, lähinnä varmaan mulle, kun ei ole kukaan meitä aiemmin käskyttänyt treeneissä. Tämän jälkeen treenattiin Sintun kanssa avoimen luokan liikkeestä seisomaan- liikettä. Eli kun koira seisoi paikoillaan minun oli tarkoitus päästä Sintun taakse n.3 metrin päähän ja Sinttu ei sais liikkua paikaltaan mihinkään. Tämä meni tosi hienosti, Sinttu oli tosi hyvin paikoillaan eikä alkanut kääntyillä vaikka menin sen ohi ja taakse 3 metrin päähän. Katri neuvo meitä treenaamaan jatkossa tätä liikettä niin, että Sinttu jää seisomaan ja minä käyn kävelee neliöitä ja kolmioita jne. ajatellen jo hiukan siis idioottirinkiä. Sit sellanen mihin mun pitää kanssa puuttua on, että meidän treenit ois vähän yllätyksellisempiä. Etenkin tuo seuraaminen, siihen pitäis saada virettä nousee. Ja sehän vire nousee, kun palkataan erilailla ja eri kohdissa treeniä erilaisilla herkuilla ja leluilla eikä aina oo kaikki samanlaista. Lopuksi "leikittiin" hiukan seuraa johtajaa ja sehän oli kivaa ja vähän erilaista.

Palautteen antoa.

Treeneissä oli tänään Sintun lisäksi muuten toinen berni. Heti kaukaa katselin että onpa se jotenki niin Hanskin näkönen (Ragdolls Blue-Chip) ja Einariki (Bernario Ture Steinsson) tuli mieleen sen naaman ilmeestä. Jutellessa omistajan kanssa selvisi, että koira on samasta kennelistä kun Sinttu ja sama isäkin on näillä tytöillä. Koira oli siis Lyyti, virallisesti Ragdolls Be In Style. Eipä siis kumma, että oli jotain tuttua Lyytissä. Jäätiin treenien jälkeenkin vielä juttelee ja lopulta sovittiin, että voidaan Sintun kanssa kulkea jatkossa treeneissä heidän kyydillä kun asutaan melkein heidän matkan varrella ja meillä on sama treeniaika. Ei tarvi illasta enää kahta tuntia kuluttaa matkoihin, kun ollaan jouduttu aiemmin kävelemään aina treeneihin ja jaksaa varmasti useamminkin lähteä nyt treenaamaan. Sinttu ja Lyytikin tuli tosi hyvin juttuun, niin ei siinäkään ole mitään ongelmaa.

Tässä kuvassa treenataan juuri sitä avo-luokan liikkeestä seisomista. Taustalla taitaa näkyä vähän Lyytiäkin.