Sunnuntaina viikko sitten palailimme Sintun kanssa taas tänne Raaheen. Kesä meni ihan hullun nopeaa ja pakko on myöntää, että syksy on tullut, kun ulos katsoo. Sinttu ei ole ollut Raaheen "muutosta" moksiskaan. Ekana iltana ja seuraavana päivänä ei oikein ruoka meinannut maistua, mutta sen jälkeen on ruoka kelvannut taas oikein hyvin. Minun ollessa koulussa, Sinttu vain nukkuu kämpällä. On se hienoa omistaa koira, jonka kanssa tämä jatkuva maisemanvaihto on näin helppoa!  

 Ennen lähtöä Raaheen olimme vielä mukana tokokoulutuksessa Pudasjärvellä, jota piti Katri. Sintun kanssa epäröin ensin osallistumista ontumisen vuoksi, mutta päätin sitten lopulta osallistua ja treenailla normaalia sievemmin. Teimme kontaktiharjoituksia siten, että koirat oli perusasennossa sivulla ja Katri häiriköi meitä parhaansa mukaan hyppimällä, viskomalla leluja, kyykistymällä koiran eteen jne.  Olin tosi tyytyväinen Sintun kontaktiin, joka pysyi lähes koko ajan todella hyvin häiriöstä huolimatta!  Otettiin myös paikkamakuuta, nopeampaa maahan menoa ja mitähän kaikkea meillä olikaan, ei enää muista. Paikkamakuu on ihan hyvä nykyään. Uskon aika vahvasti, että Sinttu pysyy paikallaan, mutta kyllä se välillä vilkuilee ympärilleen jonkin verran ja siihen saatiin neuvoja Katrilta miten saada sitä vähemmäksi. Harmittaa, kun minä ihan turhaan jauhoin niin paljon maahan menoa siellä koulutuksessa, se nimittäin jäi nyt Sintulle päälle. Harjoiteltiin viime tiistaina liikkestä istumaan ja maahan, niin nyt Sinttu aina tarjosi ensimmäisenä maahan menoa. On tämä herkkää hommaa välistä!! Viikonloppuna BH-koe... No, meillä Sintun kanssa auttaa monesti se, että jos joku ei suju niin jätetään se treenaamatta kokonaan ja palataan sitten joskus taas asiaan, antaa asioiden siis hautua. Näin mä vähän nyt päätin tehdä, palataan tähän sitte kokeessa ja katsotaan miten käy - meneekö se molemmissa liikkeissä maahan vai istuuko toisella. Ilman seuraamista istumista ja maahanmenoa olen treenannut, mutta en ota yhdistettynä seuraamiseen kumpaakaan ennen BH-koetta.

Lenkit on olleet noin viikon tauolla tuosta ontumisesta johtuen, mutta ollaan kuitenkin kevyesti treenattu pari kertaa ja samoin käytiin mätsärissä ja Limingan ryhmänäyttelyssä, molempien reissujen tulokset löytyy Näyttelyt-sivulta. Levosta oli jälleen kerran apua ontumiseen, joten uskalsin sen verran juoksuttaa mitä kehässä nyt tarvitsee juoksuttaa. Jo parin päivän levon jälkeen Sinttu varoi jalkaansa ainoastaan ylösnoustessaan aamuisin. Pian tämäkin hävisi kokonaan. Lepoa jatkoin silti muilta osin reilun viikon ja vasta tänään aloteltiin liikkumista pikkulenkillä. Olen tässä pohdiskellut, jos Sintun veisin jossakin välissä käymään  fysioterapeutilla. Sillä on nyt jo kolmas ontuminen parin vuoden sisään ja syy on aina ollut jossain lihaksessa. Selvää syytä, mikä sen lihaskivun aiheuttaa, en ole keksinyt, koska mun tiedossa ei ole että Sinttu olisi reväyttänyt jalkojaan leikkiessä, lenkillä tai muuallakaan.

Huomenna illalla vedetään Sintun kanssa viimeiset treenit ennen lauantain BH-koetta. Perjantaina aamusta käydään vähän tallustelee kaupungilla, mutta muutoin ei sitten enää treenata ja kokeeseen otan Sintulle erikoishauskat lelut mukaan, joilla leikitään ennen ja jälkeen kokeen - kaksi kissoille tarkoitettua hiiri-lelua! Sinttu on ihan hulluna niihin ja onneksi se ei niitä koeta niellä, vaikka melko helposta neiti ne sais nielaistua  Kyllä meinaa jännittää, mutta parhaamme teemme ja katsotaan mihin se riittää...