Tänään oli Lakarin ala-asteella Pudasjärvellä Lemmikkieläinpäivä 0-4 luokkalaisille, johon lupauduin Sintun kanssa mukaan. Sintun lisäksi mukana oli myös toinen koira Bhindi sekä Stara-poni, jolla lapset saivat halutessaan ratsastaa. Koiria lapset saivat rapsutella ja melko paljon Sinttukin rapsutuksia päivän aikana sai, kun yhteensä 80 koululaista opettajineen kävi tervehtimässä meitä vuorotellen. Välituntien aikana myös muut koulun oppilaat viihtyivät eläinten lähettyvillä. 

Sinttu suhtautui lapsiin hienosti, vaikka lapset lähestyivätkin aluksi koiria usein monesta suunnasta yhtä aikaa ja ääntäkin heistä tietenkin lähti. Kun lapsia ohjeisti siitä, miten koiraa kannattaa lähestyä oikein, ongelmia ei ollut. Sinttu heilutti häntäänsä ja kerjäsi rapsutuksia. Monen lapsen naamakin sai pientä puhdistusta Sintulta.  Pari kertaa kävi kuitenkin niin, että joku innokas lapsi olisi heti halunnut halata tai rapsuttaa Sinttua ja liian tunkeilevalla ja yllättävällä lähestymisellään saikin aikaan sen, että Sinttu ei suostunut hetkeen rapsuteltavaksi. Tähän onneksi auttoi pieni tauko autossa tai pieni kävely kauempana lapsista ja Sinttu oli taas innokas rapsuteltavaksi.

Aika monen lapsen suusta kuului tietysti kehuja, kuinka söpö ja ihana Sinttu on. Rotua kyseltiin useamman kerran, mutta jotkut myös tunnistivat Sintun heti berniksi. Oli myös hauskaa seurata lapsia, kun he rapsuttivat Sinttua ensin hanskat kädessä ja sitten kokeilivat ilman hanskaa. Lapset oikein hämmästyivät, kuinka ihanan pehmeä turkki Sintulla on!  Eräs pikkupoika tykkäsi Sintusta niin paljon, että tarjoutui jopa ostamaan Sintun minulta.