Vilja pääsi keskiviikkona reissuun. Lähdimme kaverini Ninan kanssa ajelemaan iltapäivällä kohti Juvaa ja yövyimme siellä siskoni ja hänen miehensä luona. Aamulla aikaisin jatkoimme matkaa Elimäelle lähelle Kouvolaa, mistä Nina haki itselleen suursnautserinpennun Helmin. Helmi on Viljaa vain 3 viikkoa vanhempi, joten siinä on sopivat leikkikaverit :)

Helmi synnyinkodissaan vajaan 4kk ikäisenä.

Vilja lähti mukaan lähinnä hakemaan kokemuksia ja näin tuli myös mahdollisuus näyttää Viljaa siskolleni, joka asuu aika kaukana meistä eikä välttämättä muuten Viljaa ihan lähiaikoina olisi nähnyt. Pennuthan kasvaa tunnetusti nopeasti. Menomatkalla Vilja siis matkusti ensimmäisen kerran pitkää matkaa ihan yksin ilman koirakavereita, kun aikuisia koiria ei nyt voitu ottaa mukaan ollenkaan. Koiraseuran puute ei Viljaa haitannut, sillä pikkuneiti nukkui koko menomatkan lukuunottamatta kahta pysähdystä, jolloin pikkuisella oli hätä tarpeilleen ja pitihän iltaruokakin saada ajallaan. Siitä Vilja piti äänekkäästi jälleen huolen ;)

Matka Juvalta Elimäelle meni ilman pysähdyksiä ja Elimäellä Vilja pääsi telmimään kahden melkein omanikäisensä snautseripennun kanssa. Vilja oli taas todella reipas vieraissa paikoissa ja vieraiden ihmisten ja koirien kanssa. Ei minkäänlaista arastelua tai jännittämistä! Pakko sanoa, että minä tykkään ja on tämä kaikki helpompaa, kun koiralla on tervettä varmuutta! ;) Minusta tuntuu, että Viljalla on oikea ihannebernin luonne. Se ei ole liian kova, mutta ei silti pehmeäkään. Hermoja riittää, samoin varmuutta. On kiltti ja ystävällinen, rohkea ja reipas. Mitä muuta voi luonteelta juuri toivoa?

Snautseripentujen kanssa telmiessä Vilja oli välillä hiukan alakynnessä, mutta siltikään sitä ei suuremmin hirvittänyt, vaan neiti pisti reippaasti kampoihin kavereille ja hauskaa niillä tuntui olevan.

Oikein halausote kaverista. Etualalla Helmin sisko Bertta.

Pennut kaivelemassa kuoppaa. Vasemmalta Bertta, Vilja ja Helmi.

Uni maittoi pennuille hyvin sen ajan, kun me ihmiset joimme teekupposet keittiössä ennen pitkää kotimatkaa. Kotimatka Elimäeltä pohjoiseen meni vähintäänkin yhtä hienosti kuin menomatka. Kumpikin pentu veti sikeitä lähes koko ajan ja pysähdyimme 7 tunnin ajomatkan aikana vain kaksi kertaa :)

Näin rennosti selällään pikkuneiti matkusti lähes koko matkan! Helmi nukkuu tuossa Viljan edessä, hiukan näkyy päätä :)

Sitten hiukan muita kuulumisia. Viljan kanssa käytiin rokotuksilla tiistaina ennen reissuunlähtöä. Eläinlääkärilläkin Vilja oli reipas eikä sanonut rokotteesta mitään. Lääkäri tutki Viljan läpi eikä löytänyt muuta huomauttamista, kuin että Viljan alakulmahampaat on jostain syystä "kuolleet". Lääkärin mielestä huolissaan ei tarvitse olla, koska nämä ovat vielä maitohampaat ja nehän tippuvat pois pysyvien tieltä.