Olemme syysloman vietossa kotona Pudasjärvellä ja täällä on taas riittänyt hulinaa koirien merkeissä. Ensin meillä oli hoidossa Reino ja heti kun Reino tiistaina lähti kotiinsa Suonenjoelle, tuli Mosku tilalle. Sinttu ei niin välitä noista nuorista miehenaluista, vaan se pitää tiukkaa linjaa omasta tilastaan. Talo raikaa, jos pojat erehtyvät liian lähelle torkkuvaa Sinttua ;) Vilja-naperolla sen sijaan on ollut huisin hauskaa, kun leikkikavereita on riittänyt, ja vieläpä samankokoisia. Kyllä vaan, Vilja on kasvanut  jo niin isoksi, että Reino oli enää vain hiukan Viljaa korkeampi, mutta Moskulla ja Viljalla taas kokoeroa ei juurikaan ole. Eilen keskiviikkona oli Viljan punnitsemispäivä jälleen ja nyt vaaka näytti 14,7kg – iso tyttö :)

Vilja ja Reino painimassa. Huomatkaa kuvasta taas tuo säkkituoli, missä Vilja on.
Paljon on koirat harrastaneet painileikkejä ja jos jonkun puolia tässä mun on tarvinnut pitää, niin yleensä Viljan leikkikaverin.. Vilja nimittäin harrasti jossain vaiheessa aika paljon sitä, että se nappasi neulahampaillaan tosi lujaa kaverista kiinni ja vaikka kaveri kiljui kuinka, niin pikkuneiti ei otettaan irrottanut. Vilja suorastaan nautti siitä metelistä, mikä kaverista lähti kun se repi ja roikkui karvoissa! Nykyään tilanne on kuitenkin jo paljon parempi ja Viljakin on oppinut tiettyjä rajoja leikeissä.

Tässä tämän parivaljakon yksi lempileikeistä, Syödään-Yhdessä-Luuta-leikki. 
Viljasta on tullut jo niin iso tyttö, että hampaatkin on alkaneet vaihtua. Etuhampaat ylhäältä tippuivat vajaa viikko sitten ja nyt alahampaat edestä heiluvat myös. Saa nähdä milloin nekin tippuvat. Puruvimma Viljalla on kova, kun ikeniä kutittelee. Eiköhän se helpota, kunhan hampaat vaihtuvat kokonaan. Tuhotöitäkin on Vilja kerennyt kaiken muun kiireen lisäksi hiukkasen tekemään. Joku oli unohtanut kodinhoitohuoneeseen oven auki ja eiköhän Vilja ollut heti siellä ja kerennyt pureskella mun föönistä ja pikkusiskon tuuhennusraudasta johdot siihen kuntoon, että niitä laitteita ei kannata enää seinään tökätä. Luojan kiitos, että johdot ei olleet seinässä silloin, kun Vilja oli natustellut niitä! Ruokavarkaissa pikkuinen on myös ollut aika ahkeraan tahtiin, mm.paistettua haukea, munakasta ja suklaapiirakkaa on Vilja luvatta maistellut ja todennut ne niin hyviksi, että voisi se varastaa niitä uudestaankin. Suklaapiirakan syömisestä Vilja tosin sai ”palkaksi” syödä myös suolaa ja siitähän tuli hiukkasen huono olo ja oksennuskin pääsi. Heti oksentamisen jälkeen Vilja katsoi oksentamaansa suklaapiirakka-suolamössöä ja sitten minua, ikäänkuin pyytäen lupaa syödä ne takaisin... :D Oksentamisesta tulikin mieleen, että eräänä aamuna Vilja oksensi kokonaisia koivunlehtiä, kaarnanpaloja ja havunneulasia. Siis siinä oksennuksessa ei ollut mitään muuta! Miten niin tälle ahmatille kelpaa kaikki kurkusta alas menevä syötäväksi? Ja on tainnut olla kiire syödä noitakin herkkuja, kun ei pureskelemaankaan ollut ehtinyt. 

Toki Viljan täytyy välillä muistaa olla isosisko-Sintunkin kanssa. Sinttukin on aina yhtä innoissaan pikkunaperon läheisyydestä :-)