Eilen oli viimeinen kerta Viljan tokokurssista. Viimeisellä kerralla meillä oli leikkimieliset möllitokokisat ja Viljan kanssa voitettiin! Vilja oli eilen erityisen innokkaalla tokottelupäällä. Aina kun ei tehty jotain erityistä, niin "pikkuberni" roikkui hihnassa ja koetti keksiä itse itselleen puuhaa   Mennäänpäs sitten tämäkin suoritus läpi liike liikkeeltä, nimittäin tällaiset kokeenomaiset treenit on niin arvokkaita. Ekana siis luoksepäästävyys, joka meni upeasti Viljalla ja kymppi siitä saatiin. Vilja istui kuin tatti vieressä, ei hyppinyt eikä intoillut suurempia. Hyvä! Paikallamakuu meni myös hienosti. Etäisyys oli aika pitkä ja aikaa se 2 minuuttia, mutta Viljahan pysyi paikoillaan hienosti, vaikka mopokin ajoi ihan läheltä. Yhdessä kohtaa kävin Viljaa palkkaamassa, nimittäin kesken paikkamakuun treeneihin tuli vielä yksi koira ja Vilja näytti siltä, että saattais vaikka käydä moikkaamassa tulijaa, niin kävin nakkaamassa namin sille suuhun ja kun lähdin komensin vielä uudestaan pysymään paikalla  Mutta muuten ei mitään ja joko 9 tai 10 tästä tuli, en ihan varmaksi enää muista. Kouluttaja huomautti kyllä tuosta palkkaamisesta, mutta taas kun on nuori koira ja kuitenkin treenit, niin se oli vaan toisaalta hyvä asia. Seuraamiset otettiin niin, että vain kerran mentiin kaavio läpi. Vilja oli irti ja oman tason mukaan sai sitten avustaa ja palkata koiraa. Viljalla oli yhtäkkiä parantunut kontakti tosi paljon, mutta tiiviimpää seuraaminen saisi olla. Hienosti meni kuitenkin muuten, ihan yllätyin kuinka hienosti Vilja jo nyt jaksoi seurata hiukan pidemmästi! Upea likka  Liikkeestä maahanmenossa autoin käsimerkillä Viljan maahan ja Vilja menikin nopeasti ja jäi maahan eikä yrittänytkään lähteä mua seuraamaan. Vau, nimittäin tuota me on treenattu aika vähän kuitenkin! Luoksetulo oli Viljalla vauhdikas ja se tuli namilla avustettuna suoraan eteen tiiviisti ja hienosti meni myös edestä perusasentoon. Liikkeestä seisominen vaatii meiltä vielä treeniä ja tein ajattelematta Viljalle aika hankalaksi sen eilen, mutta hyvin Vilja siitä kuitenkin suoriutui. Vähän se hiipi, olisi halunnut tulla mamman mukaan, mutta ei se hiipinyt kuitenkaan enempää kuin parin askeleen verran. Korjasin kerran ja Vilja senkin jälkeen vielä hitusen hiiviskeli, mutta jäi sitten  paikoilleen. Seuraavan kerran kun tätä treenataan, täytyy mun muistaa, etten ota vielä liian pitkällä etäisyydellä tuota seisomista ettei tuo hiipiminen jäisi tavaksi. Mutta olen niin tyytyväinen, että Vilja edes pysähtyi ja jäi loppujen lopuksi paikoilleen!  Arvosanoja en noista muista enää millään, mutta jos oiken eilen kuuntelin niin kaikista liikkeistä tuli kuitenkin 9 tai 10, joten aika hienoa! Treeneissä oli neljä koirakkoa paikalla, kolme puuttui.

Palkinnoksi kurssin möllikisoista saatiin tämä kiva koirataulu. Paljon opittiin kurssilla ja nyt ei muuta kuin lisää vaan treenaamaan eri juttuja  Tokokurssin jälkeen käytiin vielä Sintun kanssa agikentällä treenaamassa pujottelua ja kontaktiesteitä varmemmaksi ja nehän alkaa olla jo ihan hyvällä mallilla

Tähän loppuun täytyy tuosta tottelevaisesta tytöstä kertoa, kun eilen meillä oli kotona kukkien istutuspäivä ja Vilja taisi älytä mikä on homman nimi. Kuoppa kukkapenkkiin ja kukka sinne kasvamaan. Tässä Viljan työnäyte, komea kuoppa keskellä äitin kukkapenkkiä! 

Kukan tilalta Vilja katsoi paremmaksi istuttaa puruluun kasvamaan.