Eilen harjoiteltiin Sintun kanssa huvikseen pihalla taas agilityä. :) Meillä on kotona joitakin esteitä, kun Kata agilitaa Jetin kans. Tietenkään mitään hyppimisiä ei meidän treeniin kuulu, mutta putkea ja rengasta mentiin. Joskus ollaan kokeiltu pujottelun alkeita ja sen sellaista pientä.

Ensimmäisen kerran kun kokeilin Sinttua saada menemään putkeen, niin tuntui melko toivottomalta touhulta... Se pelkäsi kauheasti eikä menny herkkujenkaa perässä kun heitin niitä putkeen. Saike taas juoksi putkea edestakaisin ihan huvikseenki. Lopulta, kun putki oli tosi lyhyenä, sain sen herkkujen ja Katan avulla silloin kerran menemään ja jätettiin putki-treenit siihen vähäksi aikaa.

Sitten tuli ostettua se kaikkein paras lelu. Se, joka saa Sintun tekemään melkein mitä tahansa. Se patukka. Ja putkitreenit jatkuivat. Kata piti Sinttua kiinni toisessa päässä putkea ja minä innostin patukan kans toisessa päässä. Jos Sinttu oli menossa putkesta ohi, Kata ei päästänyt tyttöä menemään ja sitten kun se lähti kohti putkea, Kata löysäsi Sintun irti. Sinttu viiletti putkesta niinku vanha tekijä. Ei kyllä enää pelottanut yhtään juosta sen läpi! Ei tietenkää, kun se huomasi sen patukan ja unohti samalla kaiken muun! ;) No tuolla tavalla, avustajan kanssa, ollaan putkea toisinaan siis treenailtu.

Eilen päätin kokeilla sitten ilman avustajaa. Ensin mulla oli molemmat pennut pihalla ja siinä Sintun kans kokeilin putkea. Ei menny millään...! Haukkui vain ensin toisessa päässä ja sitten ohi emännän luo toiseen päähän. Ihmettelin että mikä kumma kun ei muka nyt millään suostu putkeen menemään. Saike taas villetti mielissään edestakaisin putkea. No sitten juolahti mieleen, että Sinttu taitaa varoa Saikea. Vein Saiken, häiriökoirasen, sisälle ja kokeilin uusiksi ja sinne Sinttu sujahti, ekan kerran putkeen ilman avustajaa!! :D *pienestä se ilo koiranomistajalla syntyy...hehheh!* Illalla kokeiltiin pari kertaa uudelleen putkea ja ei menny ekalla kerralla taaskaan..ja siksi ei, kun tällä kertaa Jeti oli pihalla irti. Sinttu-neitiä siis häiritsi se kun poropojat oli (kirjaimellisesti) aika tiiviisti Sintun putkitreenissä mukana. ;) Kun innokkaat porot oli pois kuvioista, niin ei ongelmia putkeen menossa. 

Uskomatonta huomata, kuinka iso vaikutus tuolla yhdellä patukalla on ollut Sinttuun. Patukka on rohkaissut sitä tekemään monia asioita, mitkä ois taitanu jäädä tekemättä ilman patukkaa. Kaikkeen Sintun tekemiseen on tullut ihan uutta intoa ja vauhtia, kun palkkana onkin patukka eikä ruoka. :) Meillä on jäänyt melkein kokonaan herkut treeneistä pois, sillä patukka on Sintulle paljon parempi palkka kuin herkut. Kaikessa harjoittelussa ei patukka kuitenkaan korvaa makupalaa. Esimerkiksi paikallaan olossa on herkut parempi juttu. Ne rauhottaa tuota ylivilkasta berniä. :) Mutta kyllä tuo patukka on silti ehdottomasti se ykkönen!