Meillä oli Sintun kanssa viime viikolla täällä Raahessa pikkuvieras, kun siskon Jeti-poika oli mulla hoidossa koko viikon. Sinttuhan rakastaa Jetiä suuresti, joten se oli syystäkin ihan innoissaan kun sen suuri rakkaus oli kokonaisen viikon vieraana meillä. Jeti saatto olla asiasta vähän vähemmän innoissaan, koska Sinttu osaa todella ISOSTI näyttää kuinka paljon se Jetistä tykkää.. :) Viikko sujui kuitenkin hyvin kahden koiran kanssa. Käytiin lenkkeilee mm.meren jäällä ja tuomiojan tien metsissä. Jetikin, joka siis ei ole tottunut kerrostaloelämään, sopeutui hienosti tänne. Mitä nyt pari kertaa käytävällä kulkeville tiedotti olemassaolostaan, mutta eipä kummempaa. Vähän se oli ihmeissään kun Kataa tai Juttaa ei näkyny missään, mut se ei nyt ihme olekkaan. Viikonloppu oltiin sitten taas kotosalla Pudasjärvellä ja siellä kulutettiin ahkerasti taas Tuulijärven jäätä.

Sunnuntaina palailtiin sitten taas Raaheen ja eilen käytiin piiitkän tauon jälkeen Katrin luona tokotreeneissä. Vajaan tunnin verran taas eka käveltiin treenipaikalle, treenailtiin tunteroinen ja takas kotiin. Väsyneitä oltiin illalla! Treeneissä näky kyllä heti, että ollaan vähän taukoiltu tosihommista.. :) Mut alkuun kertailtiin kaikennäköstä ja sitten tehtiin sellanen harjotus, et Katri laitto maahan alustan makupalalle ja sopivan matkan päähän toisen. Koiran kans vietiin herkku toiseen/molempiin alustoihin ja sitte pistettiin alustojen väliin koira istuu/makuulle, miten vaan, ja sitten koiran piti hakea herkku siitä alustalta minne se käskettiin. Tämä sujui ihan kivasti. Seuraavaksi kokeiltiin ekaa kertaa noutoa. Mietin että mikähän se ois paras tapa alkaa Sintulle sitä opettaa... Vaihtoehtoja on kuulemma mm.pistää se koiran suuhun ja pitää kuonosta niin kauan että koira ei sitä koeta puottaa ja siitä kehu+palkka. Sinttu saattais tuon jälkeen pitää koko kapulaa hirviönä eikä alkas sitä välttämättä ollenkaa pitämään, joten lemppasin sen vaihtoehdon ainakin vielä. Toisena vois olla semmoinen, että heitän kapulan Sintulle lelun tapaan ja sillain opetan sen tuomaan. Lelujahan se mulle ihan suht.hienosti tuo, joten saattas toimia, mut päädyttiin lopulta tähän viimeseen. Eli kapula on mulla joko kädessä tai maassa tms. ja kun Sinttu siihen eka kattoo, sitte koskee, sitte ottaa suuhun ja tästä ehkä alkaa ihan pitämään suussa, niin aina siitä oikeasta annetaan palkka. Tämä vaan saattaa tökätä siihen, että alkaako Sinttu kapulaa ihan pitämään suussa. Helposti se eilen tajusi, et sen pitää koskea kapulaan et se saa herkun, mutta miten kunhan sen pitäis ihan pitää sitä suussa... No se on sitte sen ajan murhe. Tätä me nyt kuitenki lähtään kokeilee. Seuraavaksi kokeiltiin sitte ekaa kertaa myös ruutua. Alusta keskelle ruutua, herkku taas sinne alustalle ja lähetetään koira syömään nami sanomalla vaikka nyt "ruutu". Tää meni kans ihan kivasti. Sinttu vaan sitte jo väsähti, joten otettiin vain pari kertaa tämä harjoitus. :)

Tänään käytiin tässä Ollinsaaressa päin hihnalenkillä Sannan ja Brutuksen kanssa. Kierreltiin sellanen vajaa tunti. Mukavaa oli ja aurinko paisto niin ihanasti! Sinttuki jakso hyvin hiukan riehua vaikka eilinen ilta oliki melko rankka. :) Tänään ois enää ohjelmassa pissilenkki, sitten on taas yksi päivä pulkassa.