Nyt on taas paljon asiaa. Viime keskiviikkona käytiin siis siellä tokokurssilla ja saatiinki paljon hyviä vinkkejä ja opittiin uutta! Sinttu oli tosi hieno treeneissä, teki mielellään töitä vaikka kävellen mentiinkin ja sen jäljiltä väsy vähän painoi. :))

No ekaksi saatiin vinkkiä miten katsekontaktista lähdetään hakemaan "varmaa tekemistä". Palkkaamisen ajankohta on ollut minulle sekavaa ja siksi Sinttu onkin ollut aika hätäinen viime aikoina tässä harjoituksessa. Nyt kun ollaan Katrin neuvojen mukaan viikko treenailtu aina silloin tällöin, niin iso muutos on jo tapahtunu. Seuraavana oli listalla sivulle meno, jota me ei olla oikeastaan ollenkaan harjoiteltu. Ihan vähän, mutta en oo sitä osannu opettaa ja oon antanu asian sitten olla. Kiertämisen osasin opettaa mutta Sinttu meni istuessa aina ihan vinoon tai sitten se ei edes jäänyt istumaan vaan kiersi mun eteen. Itse sivulla oloa ollaan treenailtu. No, minulle selvisi, että tietysti makupalan avulla Sinttu saadaan kiertämään mun selän takaa ja vasemmalla kädellä kun muistan palkata siitä suoraan niin Sinttu jää aika hyvään paikkaankin sitten siihen sivulle. Askel eteen Sintun tullessa sivulle, on ihan hyvä veto niin se paikka löytyy vielä paremmin ja vasen käsi kääntää koiran päätä herkun avulla aavistuksen ulospäin jotta se istuu lähelle minua automaattisesti. Mutta, kun minä olen oikeakätinen. Ja minä palkkaan ihan huomaamatta Sintun aina oikealla kädellä. Saa olla tarkkana tuon palkkaavan käden kanssa ettei Sinttu sen takia jää vinoon sivulle. Seuraaminen sujuu jo aika hyvin, tosin Sinttu joskus vähän edistää ja kiilaa mun eteen. Ja vika on tässäkin se että palkka on oikeassa kädessä niin onko se nyt sitte kummakaan että sinne se tytön nenä vetää.. :) Paikalla oloa ollaan itsekseen tuossa koulun pihalla aika paljonkin treenailtu ja se sujuu ihan hyvin. Mutta paljon on opittavaakin. Jatkossa treenaillaan sitten kurssilla kuulemma esim.sellaista että koirat makaa rivissä ja vierestä koira "karkaa" ja oman pitäisi pysyä paikalla. Kerran Sinttu siellä kurssilla viime kerralla karkasikin rivistä, mutta mitäs sitä koiraa liian pitkään siinä piti ja keskittyi vielä vaan porisee ohjaajan kanssa... :) Treenien lopuksi leikitettiin koiria, Sinttu sai riehua patukan kanssa ja olihan se tyttö hetken aikaa hurjana. :) Sitten iski totaalinen väsy. Onneksi saatiin autokyyti Kirsiltä tähän lähelle Halpa-Hallin pihalle, josta on aika lyhyt matka kotiin. Matkaseuraksi kotiin kävellessä saatiin Satu, joka palaili Käpälämäeltä agitreenejä vetämästä. Matka meni nopeaa ja jäätin vielä pihalle parantaa maailmaa tunniksi.

Viikonloppu oltiin Pudasjärvellä ja lauantaina tavattiin ABC:llä Jaana ja Einari-iskä. Olipa isukki komea ja Sinttu tuntui aika pieneltä koiralta Einarin ja Artturin jälkeen. Kyllä se tyttö on vaan piskuinen bernineiti :)) Juoksun jälkituoksujen takia ei koetettu ottaa yhteiskuvia, mutta iskästä on kuvia ja laitan tänne kun saan kuvat taas nettiin ensin. Kiitos Jaanalle vielä lahjasta ja oli hienoa nähdä!! Apsilta suunnistettiinkin sitten saman tien Anna-Marin luo katsomaan Korpikartanon kennelin A-pentuja. Oispa tehny mieli laittaa sellainen pieni musta pörröinen vauva taskuun... :) Viikonlopuksi taas Pudasjärvelle ja sunnuntaina Anna-Marin luo auttamaan vauvojen valokuvaamisessa. Alla pari kuvaa pentusista :))

    

Eilen käytiin Kirsin ja heelereiden Vikinän ja Taran sekä sekarotuisen Santen kanssa lenkillä. Sinttu oli lenkin ajan kiinni, koska se ei oo ollu paljoa pikkukoirien kanssa ja kokonsa takia saattais vahingossa satuttaa pienempiään. Oltiin siis metsässä lenkillä, aika lähellä tätä Ollinsaarta missä me Sintun kanssa asutaan. Kiva paikka oli ja kiitos Kirsille ja koirille lenkkiseurasta ja taas autokyydistä :)) Tänään käytiin Paraatinmäellä metsässä lenkkeilemässä. Sinttu juoksenteli irti mielissään ja nyt on unten aika.