Aika moni koiraharrastaja tietää ja tuntee Yrjölän puuron. Ajattelin silti esitellä tuon koirien puuron, jota on erittäin helppo valmistaa itse, vieläpä aika halpaan hintaankin.  Lisäksi ainakin meidän bernitytöille tuo puuro myös maistuu hyvin

Yrjölän puuroa valmiina. Puuron seassa on jauhelihaa, mutta tilalle voi laittaa ihan mitä lihaa vain tai vaikka mahaakin.

Tätä puuroa on siis tosi helppo valmistaa. Kauppojen koirahyllyiltä löytyy Oscar-merkkinen koirien puuroainespussi. Pussissa on sekaisin kilon verran riisiä, ohraa, kauraa, tattaria, hirssiä ja pellavansiemeniä. Hintaa tuolle pussille tulee alle kolme euroa ja jo neljästä desistä keittää melkein neljä litraa valmista puuroa, jossa on siis tuo lihakin seassa. Lisäksi minä laitan sekaan raastettua porkkanaa ja tällä hetkellä myös valkosipulia. Nyt on menossa ikäänkuin valkosipulikuuri, ihan aina en sitä puuroon laita. Kaikki ainekset laitetaan uunivuokaan ja sekaan 2-3 litraa vettä. Paistetaan puuroa +200 asteessa 2-3 tuntia. Liha sekoitetaan jäähtyneeseen puuroon raakana. Valmista puuroa voi pakastaa ja säilyy se jääkaapissakin joitakin päiviä. Kannattaa kokeilla!