Viikko sitten rantauduttiin taas Pudiksen maisemiin, kun ei tuo opparinteko oikein käynnistynyt ja täällä ollaan edelleen. Heti perjantaina olikin ohjelmassa tokotreenit koirakentällä ja Sintun lisäksi Viljakin pääsi mukaan ihan ensimmäisiin tottistreeneihin!  Sintun kanssa harjoiteltiin huomisia epiksiä varten ALO-luokan liikkeitä ja sen jälkeen Viljakin pääsi autosta hiukkasen harjoittelemaan. Vilja tajusi aika pian uudesta paikasta ja muista koirista huolimatta, että mamman huomaamisesta saa aina R-U-O-K-A-A, joten pääsin aika monesti palkkaamaan Viljaa hyvästä kontaktista. Olin tosi tyytyväinen ja ylpeä pikkuisesta ja meidän ekoista tokotreeneistä! 

Viime sunnuntaina oli vuorossa Sintun agitreenit. Opittiin taas uusi ohjausjuttu ja ratatreenikin meni hienosti. Itse treeni koiran kanssa jopa tuntui helpommalta kuin ilman koiraa harjoitellessa, vaikka yleensä on toisinpäin. Saatiin myös korjattua meidän pieni pulma pujottelussa. Sinttuhan keksi edellisissä treeneissä karata pujottelusta kesken kaiken ja minä en siinä yksin keksinyt mistä kiikastaa. Eikö Sinttu osaa vai miksi se karkaa... No, treenikaveri huomasi tuolloin sunnuntaina Sintun katseen pujotellessa - se vilkuili tuon tuosta makkaroita, jotka oli pujottelun jälkeen alustalla palkkana ja kun houkutus tuli liian suureksi, se livisti kesken kaiken. Miksi pujotella kun on suorempiki tie makkaroiden luo? Niin bernimäistä...   Vaadittiin joku toisto ja ohjaus läheltä, että Sinttu luovutti ja suostui pujotella kaikki kepit.

Toiset treenit meillä oli keskiviikkona ja huh mikä rata meillä oli. Hyppyjä riitti ja saatiin urakalla kurvailla ja miettiä ohjausta. Pahin paikka ylivoimaisesti oli kahden hypyn jälkeen suoraan edessä ollut putki, jonne ei pitänyt mennä, vaan jatkaa tiukasti vasemmalle kolmannelle hypylle. Sintun mielestä kivointa oli aina painua suoraan putkeen ja vasta monen yrityksen jälkeen sain viimein ajoitettua ohjauksen niin, että Sinttu meni sinne hypylle eikä putkeen! Mikä voittajafiilis siitä tulikaan!  Muutoin rata meni hienosti ja meillä oli hauskaa! Otettiin lopuksi myös pujottelua ja ei mitään ongelmaa, Sinttu pujotteli hienosti ja vauhtiakin oli nyt tullut pikkuisen lisää!