Sitä on taas vaihteeksi oltu kipiänä...  Sinttu alotti viime sunnuntaina ripuloimaan. Yleensä Sintulla menee ripuli tosi pian ohi ihan itsestään eikä se ole Sintun käytökseen vaikuttanut millään lailla, mutta tiistai-aamuna Sinttu alkoi sitten oksennellakkin ja näytti tosi huonovointiselta ja veltolta. Ruoka ei maistunut eiliseen asti lähes ollenkaan, mutta heinää tuolle koiralle tuntui uppoavan sitten senkin edestä. Aloitin Canikur-kuurin, mutta ihme kyllä sekään ei auttanut, vaan eilen Sintun kakassa oli mukana vertakin. Aloitin eilen antamaan Antisept-liuosta, mitä Sinttu sai jo pentunakin sairastaessaan sitä veriripulia. Tunti Antiseptin antamisesta ja kokeilin antaa paria desiä nappuloita Sintulle ja neiti suorastaan ahmi ne! Myös tänään on ruoka maistunut Sintulle ja melkein tuuletin lenkillä, kun kakka oli ihan normaalia.  Jatketaan Antisept-kuuria nyt ainakin vähän aikaa, että tuo suolisto pääsee rauhoittumaan.

Enpä ole ennen ajatellut, että koiraakin todella voi närästää.  Nimittäin googlettaessa Sintun oireita, törmäsin moneen kommenttiin, missä omistajat kuvailivat, miten heidän koiransa oireilevat närästystä ja että myös siihen on tuo Antepsin auttanut. Sintulla tuntui olevan melkein kaikki ne närästyksen oireet, neiti mm.röyhtäilee, syö heinää ja oksentelee, nieleskelee isosti ja ensin kerjää ruokaa, mutta sitten ei ruokaa tarjotessa sitä haluakkaan syödä. Ilmeisesti toisaalta olis nälkä, mutta toisaalta närästys tekee huonon olon eikä ruoka maistu. Ja jotain kertoo sekin, että ruokahalu palasi heti kun annoin Antepsinia ensimmäisen kerran.

Eikä tässä tietenkään vielä kaikki, vaan se aiemmin vaivannut hengitystieongelma saa jatkoa. Kortisonipiikin ja antibioottikuurin myötä Sintulta tosiaan hävisi korinat ja rohinat ja tilanne meni paljon eteenpäin ja luulin että niillä selvitään, mutta viime päivien aikana on ollut pakko myöntää, että nenästä on alkanut kuulua ajoittain taas jotain ylimääräistä. Sitä nenästä tulevaa ääntä on todella vaikeaa kuvailla, mutta aivan kuin tuolla nenäontelossa tai jossakin olis veltostunut jokin ja se tietyissä asennoissa sitten ääntää. Sinttu hankaa nenäänsä mattoihin ja metsissä pusikoihin. Myös tassuillaan se välillä hinkkaa nenäänsä. Kaksi kertaa on nyt punkkilääkkeet annettu, viimeisin noin viikko sitten, vaan eipä ne sittenkään auttaneet. Saikelta vähäiset punkkioireet katosi heti ensimmäisen lääkkeen annon jälkeen eikä ne takasin ole sille tulleet, mutta Sintulta alkoi toisen lääkkeen jälkeen taas nenästä kuulua se kumma ääni. Varasin tänään Akuuttiin ajan Sintulle ja käydään parin viikon päästä tutkimuksissa. Vaikka Sinttu on tuota närästystä ja ripulointia lukuunottamatta muutoin ollut oma itsensä koko ajan ja nenästä tuleva ääni kuuluu vain välillä, niin silti sitä vähän pelkää koko ajan, että mitähän tämä nyt oikein on...  Saapa nähdä mitä löytyy vai löytyykö mitään... Täytyy vain yrittää ajatella mahdollisimman positiivisesti ja oikeastaan olla liikaa ajattelematta koko asiaa, ennen kuin on Akuutissa tutkimuksissa käyty...muuten käy helposti näin  Luonnetestiin lauantaina 11.päivä voidaan osallistua, sillä lääkäriaika Akuuttiin on luonnetestin jälkeen, mutta erittäin todennäköisesti Haukiputaan ryhmis jää Sintulla väliin. Mutta pääasia oliskin ehdottomasti se, että mamman syliberni tulis pian täysin kuntoon!! Kuukausi on kulunut siitä Sintun ensimmäisestä lääkärikäynnistä ja sen jälkeen ei ole täysin levollisesti voinut tämän suhteen ollakkaan, joten alkais jo pikkuhiljaa riittää...