Sinttu siis joutui lopulta uudelleen leikkauspöydälle saman vasemman polven oireilujen vuoksi. Kuntoutuminen lähti etenemään täydellisesti ja etenikin aina kontrollikuvaukseen asti, joka oli ennen joulua. Itse kontrollikuvakin näytti lupaavalta, polvi oli luutumassa oikein eikä nivelrikkoakaan ollut kehittynyt juurikaan :) Mutta vain pari päivää kontrollikuvauksen jälkeen Sinttu alkoi ontua leikattua jalkaansa lenkillä. Ontuminen vain jatkui ja jatkui ja soitin leikanneelle lääkärille. Aloitimme Cartrophen-pistokset, joita sain mukaani neljä kappaletta. Pistin ne Sintulle viikon välein ja pikkuhiljaa kuurin lähestyessä loppuaan ontuminen alkoi hieman parantua. Mutta heti kun pistokset loppuivat, ontuminen alkoi taas pikkuhiljaa pahentua. Kokeilin vielä viikon ajan syöttää Rimadyliä, mikä ei minusta näkynyt oikein missään. Yhtä paljon Sinttu ontui, mutta halusi silti juoksennella, kun kipulääke vei kivun pois. Vaihdoin myös Cartivet-jauheen hevosten nestemäiseen Arthroflexiin, tämäkään ei näkyny missään. Lopulta varasin uuden ajan Sintulle tutkimuksiin ja siellä kävimme viime tiistaina.

 

_full.jpg

 
Lääkäri tutki jalkaa käsin kun itselläni oli mielessä epäilys jo lonkista tai lannerangasta olevasta spondyloosista, että ontuminen johtuisikin näistä. Mutta lonkkaa Sinttu ei aristellutkaan, joten ei kun taas kuvaamaan polvea. Polvi näytti edelleen tosi hyvältä eikä sieltä löytynyt syytä ontumiseen. Vieläkään ei onneksi ollut nivelrikkoa kehittynyt ja nyt polvi oli luutunut ihan täydellisesti. Lääkäri alkoi epäillä nivelkierukan menneen rikki polvesta, joten leikkausaikaa varaamaan. Onneksi saimme jo heti seuraavalle päivälle leikkausajan ja Sinttu sitten leikattiin keskiviikkona klo.13.30 Otuksessa. Leikkaus meni hyvin ja hain Sintun seitsemän jälkeen, heti kun pääsin töistä. 
 
Sintun toipuminen on mennyt onneksi tosi hyvin :) Eilen otin siteen aamulla pois, kun jalka alkoi olla aika mukavasti taas turvonnut, kun side oli aika napakasti laitettu. Parisen viikkoa Sinttu joutuu nyt olemaan vain yhdessä huoneessa leväten, ainoastaan pihalla käydään pissillä. Jalkaa se silti käyttää koko ajan enemmän ja haava näyttää erittäin siistiltä. Sinttu on antanut haavan olla niin hyvin rauhassa, että kauluria ei ole tarvinnut käyttää oikeastaan ollenkaan. Ja mikä parasta, Sinttu on ollut erittäin iloinen ja vauhdikas oma itsensä koko tämän prosessin ajan <3 Sen takia tätä raskasta tilannetta ehkä jaksaakin.
 

_full.jpg

 
Viljalle kuuluu onneksi hyvää :) Ollaan aloitettu tytön kanssa uusi harrastus, vetohiihto. Tänään käytiin taas suolla hiihtelemässä ja nyt Vilja alkoi tajuta vetämistä oikein kunnolla. Tähän asti Vilja on ehkä hieman kyseenalaistanut tämän touhun ideaa ja sitä, mitä se itse tästä hyötyy, mutta tänään alkoi löytyä jo vauhtia ja Vilja veti lähes koko lenkin minua! Olin oikein tyytyväinen ja ylpeä tytöstä :)  Muuten me ei olla harrasteltu juuri mitään, yhdessä mätsärissä käytiin Viljan kanssa Oulussa Tammikuun lopussa, mutta muutoin ollaan vain oltu ja lenkkeilty. Eiköhän sitä taas harrastelemaankin aleta, kun nyt töiden osalta on hieman helpompaa. Työt vaihtui perjantaina Mustin ja Mirrin myyjä-hommista Kontiotuotteelle vientipuolen hommiin. Työmatka ainakin lyheni ja sain pari lisätuntia päivään :P